Diety odchudzające


Książki o dietach- największy wybór w najlepszych cenach.

Dieta warzywna



Prezentowana przez nas dieta warzywna powinna być stosowana jedynie przez osoby zdrowe. Nie powinny jej stosować kobiety w ciąży, ani też młodzież.

Dieta posiada niski limit kaloryczny, przy jednoczesnym dobraniu składników w ten sposób, by osoba ją stosująca nie odczuwała głodu. Dzięki tej diecie z powodzeniem możesz spożywać 600kcal w ciągu dnia i nie być głodna. Dieta ta została doceniona przez liczne grono osób ją stosujących ze względu na fakt, iż dostarcza organizmowi licznych witamin i minerałów. Kolejnym i z pewnością największym jej plusem jest skuteczność. Pozwala zrzucić 5kg w ciągu pięciu dni.


Istotnym elementem, o którym pamiętać powinna każda osoba ją stosująca, jest codzienne spożywanie śniadania, obiadu i wczesnej kolacji.

Poniżej przedstawiamy kilka propozycji posiłków, które można spożyć w trakcie stosowania diety.

  • Chrupki chleb z ogórkiem i twarogiem – 200kcal.
  • Kromka chleba z kalarepą i szynką – 205kcal.
  • Kanapka z jajkiem i marchewką – 216kcal.
  • Pierś z kurczaka z kalafiorem i brokułami (Ugotuj pierś z kurczaka na parze, dopraw według uznania. Pamiętaj, by ograniczać sól. Do tego ugotuj kalafiora i brokuł.) – 210kcal.
  • Papryka z owczym serem (Trzy rodzaje papryki umyj i posiekaj wraz z połową cebuli. Posiekane warzywa wrzuć na podgrzaną oliwę, a następnie smaż do momentu zeszklenia. Pomidory sparz wrzątkiem i obierz ze skórki. Ich wnętrze pokrój w drobną kostkę, dodaj do warzyw smażonych na patelni. Całość przypraw odrobiną soli, pieprzu i rozmarynu. Duś przez 5 minut. Przed podaniem posyp rozdrobnionym owczym serem – 3dag) – 210kcal

Oceń dietę


Sałatka warzywna